CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

FANS

Friday, April 27, 2012

this mean PRAY


remember ALLAH always with us

Lirik lagu Untuk Dia - SleeQ Ft Najwa

[Sleeq]
Kuatkan radio, kuatkan radio anda
Kuatkan radio, kuatkan radio
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Dia penuh gaya, semuapun nak bayar
Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila

Bertemu di Facebook
Beberapa hari kemudian
Mungkin gua comel kot
Ajak ku jumpanya di KL, Ooh KL
Oh lupa bilang gadis ni KL
Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Engkau Punya Gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku
Ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja

Bertemu di MukaBuku
Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu

Senyum mu menawan menawan
Kau buat hatiku tertawan
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu
Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia (bahagia)
Itu bukan segalanya

[Sleeq]
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk aku (okay)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku

Wednesday, April 25, 2012

cara nak kekalkan relationship


eyh,awk..awk.
awak ade call?
ade ke?..
no.tepon yg mner stu??
rmai sgt org call sayer ari nie...


TIPS#

- Sentiasa tersenyum -menunjukan kamu ramah dan manis. tapi jangan sampai si dia ingat kamu orang gila



- dress up - jangan nampak selekeh.
kalau pakai tudung x bermakna x boleh bergaya. orang yang cantik pakai apa pun tetap akan cantik. Bagi yang freehair, gayakan rambut anda biar nampak kemas dan comel but jaga cara pemakaian anda supaya tidak terlalu seksi kerana lelaki hanya inginkan wanita baik sebagai isteri.



-always make up -make up its an art. it will make u look more cute. bukan terlebih sampai nampak cam badut sarkas, Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal. yang penting nampak jelita dan bersesuaian dengan muka but at least pakai la bedak muka .



-Jangan bandingkan 'dia' dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.- lelaki pantang dibanding-banding. walaupun kamu berniat untuk bergurau



-
Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada. tiada orang yang suka melihat orang yang dengan kata lainnya gedik. manja sesekali tiada masaalah.



- Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!

Sunday, April 15, 2012

jauhi 5 perkara




Salam semua !
Zura dapat ini daripada rakan zura. Zura rasa zura perlu berkongsi dengan anda semua kerana walaupun perkara ini kecil tapi boleh menyebabkan bahaya kepada badan kita. Ambil perhatian!


JAGA-JAGA

1 - JANGAN TIDUR DENGAN WATCH
Jam dapat memancarkan tahap tertentu radioaktif. Walaupun kecil, tetapi jika anda memakai jam tangan anda ketika tidur untuk masa yang lama, ia mungkin mempunyai kesan buruk ke atas kesihatan anda.


2 - JANGAN TIDUR DENGAN bra(WANITA SAHAJA)
Saintis di Amerika telah menemui orang-orang yang memakai coli lebih daripada 12jam mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat kanser payudara. Oleh itu, pergilah tidur tanpanya.


3 - JANGAN TIDUR DENGAN TELEFON
Meletakkan telefon di tepi katil anda atau mana-mana berhampiran anda tidak digalakkan. Walaupun sesetengah daripada kita akan menggunakan telefon sebagaijam penggera, tetapi sila meletakkan telefon setakat mana yang boleh. Saintis telah membuktikan bahawa barangan elektrik termasuk telefon bimbit dan set televisyen memancarkan gelombang magnetik apabila digunakan. Gelombang ini boleh menyebabkan gangguan kepada sistem saraf kita.

4 - JANGAN TIDUR DENGAN MAKE UP
Orang yang tidur dengan make up mungkin mempunyai masalah kulit dalam jangka masa panjang. Tidur dengan make up akan menyebabkan kulit mengalami kesukaran bernafas dan masalah dalam berpeluh. Anda juga akan memerlukan masa yang lebih lama untuk mendapat tidur yang nyenyak.

Akhir sekali .....


5 - JANGAN TIDUR DENGAN ISTERI / SUAMI LAIN-LAIN
Anda tidak boleh bangun lagi. hahaha

Saturday, April 14, 2012

saja suka-suka



zura memang la tak berbakat
tapi zura pandai melukis
ni lah hasil lukisan zura setelah setengah tahun zura tak melukis
zura suka melukis
(walaupun tak cantik)

nasihat buat sahabat yang bercinta

Wahai sahabat zura dan pembaca sekalian, bercinta itu tiada salahnya asal ada batas-batasnya.
ni ada nasihat sikit dari zura buat semua:





1. Jangan biarkan nafsu menguasai cintamu itu kerana nafsu akan membawa ke lembah kehinaan.


2. Jangan jadikan cinta sebagai lesen untuk melakukan maksiat.


3. Kebahagiaan sebelum berkahwin adalah palsu, yang hakikat sebenar adalah setelah diijabkabulkan.


4. Bercintalah untuk mencapai keredhaan dari-Nya.


5. Binalah cita-cita tertinggi dalam cintamu untuk membina sebuah masjid(sebuah perkahwinan).


6. Janganlah melakukan larangan-Nya hanya sekadar untuk membuktikan cintamu.


7. Bercintalah dengar sekadar sahaja kerana kelak mungkin “Si Dia” bukan jodohmu.


8. Janganlah engkau menghirup keindahan cinta sepenuhnya selagi tiada ikatan perkahwinan

ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN

Nie keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012 y berlangsung di Arena of Stars Genting Highlands pada 8 April 2012.

Penyanyi Lelaki Popular: Hafiz

Penyanyi Wanita Popular: Yuna

Artis Dua/Berkumpulan Popular: Tiga Suara

Artis Baru Lelaki Popular: Johan Arif As'ari

Artis Baru Wanita Popular: Tasha Shilla

Pelakon Filem Lelaki Popular: Aaron Aziz

Pelakon Filem Wanita Popular: Maya Karin

Pelakon TV Lelaki Popular: Fizz Fairuz

Pelakon TV Wanita Popular: Fasha Sandha

Artis Komedi Lelaki Popular: Johan

Artis Komedi Wanita Popular: Didie Alias

Pengacara TV Lelaki Popular: Zizan

Pengacara TV Wanita Popular: Farah Fauzana

Penyampai Radio Lelaki Popular: Faizal Ismail

Penyampai Radio Wanita Popular: Farah Fauzana

Anugerah Khas Seri Perak: Datuk Siti Nurhaliza

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat: Sheila Majid



Bintang Paling Popular 2012: Aaron Aziz