CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

FANS

Tuesday, June 25, 2013

the Best Things In Life Are Free

some people said that the more expensive the thing we get, the more value it is.if it is branded then it will be good. but when come to the free things,we always forget about it. kita selalu abaikan. tanpa kita sedari sebenarnye yang free itulah yang terbaik untuk kita. bila kita kehilangan salah satunya ketika itulah baru kita sedar betapa pentingnya ia. so why not we thing whatt the free things that Allah gives to us and thank to him for all of them.  i'm also just a simple and normal little girl. i hope that we always the free that we already had.
renung-renungkanlah

i'm also just a simple and normal little girl. i hope that we always the free that we already had.

Friday, June 7, 2013

zamirafiq

Nama : Mohamad Zamir Afiq bin Md Zamri.

Asal : Gombak
Umur : 19
Sekolah : MRSM Serting



Actually aku x tau nak tulis ape psl die. Sebab aku ngan die jd classmate  x smpai  setahun pon. Tapi dielah budak lelaki yang paling rapat ngan aku kt C5. First time aku kenal die ni, kt fb. Then kitorg BBM plak. (time tu die pkai bb lg) tapi kitorg x pernah tegur pon. Kalau lalu sebelah pon time tu senyum je. Seminggu lebih jugak la kitorg macam tu. So aku ingat die ni jenis yang pendiam and pemalu. Tapi lama2, dah start r tunjuk belang.  Actually die xde la pendiam sangat. Kalau  kitorg lepak mesti ade je cite yang die nak story.  And mostly  pasal die dgn EX-girlfriendS die. Budak hot time skolah biaselah..haha. Kadang2 aku rase annoying gak dengan die ni. Bajet hensem. Die slalu cakap girl sng terpikat ngan die sebab mata die. Konon mata lawa. Boleh jadi model. (tangan kt bahu mata pandang atas) haha
Zamir ni budak silat. Dari zaman skolah. Kadang2 aku tengok gak die silat kat tengah2 dewan reflesia. Lepas tu aku gelakkn die. Tapi x nafikan la yg die power silat. Pastu die pandai fizik. Aku slalu suruh die ajar aku. Die ni suka sangat sakat orang. Kalau kat kelas yang biase kena mesti Din. Ade je bahan die. Roommate die pon kena sakat dgn die. Bende yang paling best kawan ngan zamir ni sebab die jenis yang x lupe kawan. And die x sombong. Ade pernah skali aku kt McD kt kl. So aku contact la die ajak lepak sbb aku sorg2. And aku agak terkejut la bile die betul2 dtg. Katanya demi kawan.  Die ni pandai buat orang gelak. Even sometimes die ade buat perangai tapi so far die okay  ngan sume budak kelas. Senang sangat nak bergaul dengan die. sporting habis. And kalau tergurau kasar ngan die pon die xde touching2. BTW. kalau ade sesape yang nak tips tok jadi kurus, mntak la kt die. katenye dulu die ni gemuk.haha.. tu je r aku boleh cite pasal die ni. 

p/s : kalau kau kawin nanti jangan lupe jemput aku

F.R.I.E.N.D.S



We are from different states. Because of the destiny, we meet each other. The journey in about 9 months has become one of the interesting adventures that we all had been through.  And now we become friends.


 First skali aku nak kenal kan orang yang paling rapat skali ngan aku, Alya Raof. Actually aku kenal by fb. Lepas orientasi aku kena balik sbb ade emergency, pastu the only person yang aku contact time tu, die ni lah. Padahal time tu kitorg x pernah jumpe pon. Die tolong bgtau kat lecturer2 sbb aku x dpt dtg. Alhamdulillah daripada situlah kitorg jd kawan. Die ni baik sangat. Sopan. Alim. Aku kalau ade masalah slalu cite kat die. Alya ni orang puncak alam je. Xjauh pon dr uitm tu. Power BI.  Kitorg gelar die “kamus bergerak.”
Yang ni plak nama die Anis Athirah. Asal kuantan. Jenis kawan yang slumber. Senang nak borak dengan die. Die ni gile2 punye orang gak. Kitorg pernah bbrape kali escape class sesame.  Kalau bab berjiwang die ni memang no 1. Die ade pakwe. Namanya Izzuddin Muklas. Satu kelas ngan kitorg gak. Aku slalu kenakan diorg berdua ni. Peminat utama runningman. Die lah yang perkenalkan runningman kt aku. First time aku tengok runningman ialah time lecture chemistry dengan die ni lah. 


Last skali Insyirah. Orang Kedah. Tapi xde loghat kedah pon. Bgus jugalah. Kalau x susah aku nk faham. Die ni orang nye sopan sangat. Cantik. Manis. Paling manja antara kitorg. Actually die ni sikapnye bertentangan dengan aku. Kitorg ni bagai langit dengan bumi. Tapi mebi sebab tu jugaklah kitorg boleh jd kawan. Die ni ramai peminat. Die sangat2 la suke arnab and die slalu cite psl arnab die.