CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

FANS

Sunday, December 15, 2013

LUAHAN PERASAAN

assalamualaikum..

sebelum zura sambung tulis entry ni zura nak mohon maaf sangat2 kat sume. andai ada yang akan terasa dan ada yang terkecik hati.. zura minta maaf. zura cume nak luahkan ape yang zura pendam selama ni., zura dah x mampu tok tahan lagi. selama ni walaupun orang slalu cakap zura ganas, kasar, gangster, boyish..dll.., zura x pernah kesah, zura x kecik hati langsung. malah kadang2 tu zura bangga sbb at least zura xde la gedik and xde lah mudah dibuli. tapi bila zura dah besar zura dah jadi a bit sensitive. i'm not who i am before. i become softer. i can't handle a hard things like before.

zura nk cite sikit la pengalaman zura. harap2 readers lepas ni boleh amek iktibar dengan sume.

batch tms 01-06 : sekolah rendah, so sume x matang lagi. berkawan untuk suka2 just sebagai peneman supeye x rse keseorangan. i never cried because i don't know what the meaning of friends

batch sagacious 7-11 : sekolah menengah. dapat jumpa kawan yang bila susah senang sentiasa ada di sisi. tau bile kite sedih. peneman yang setia. tolong bila dalam kesusahan. walaupun masing-masing degil tapi bila ade masalah x pernah diabaikan. i never cried because i know i have met the right friends. we are crying and laughing together.

batch palam 1213 : asasi. setahun je pengalaman kat sini. mengenali kawan yang lebih mementingkan kekasih berbanding kawan. bentuklah janji macam mana pon mesti diingkar bila melibatkan kekasih. i'm crying at the end of sem 2 because i think i'm alone. and my friends were all think about their lovers only.

batch uthm pagoh jaya : baru satu sem kat sini., ade still ade satu lagi sem kt sini.., but this first sem is the hardest for me. i met friends that just getting close with me for benefits. kalau nak minta teman mesti kena ade balasan. such as blanje ke. kalau kadang2 tu mebi boleh la buat derk. tp law slalu mcm minta kaki je.., cari bila susah but diabaikan bila senang. jumpe member yang hanya tau menerima dan tidak pernah memberi. and this sem i almost cried twice.,  i don't know if i can hold this anymore.


so bila orang tanye kalau zura nak balik ke zaman dulu time bile zura pilih.., i sure 100% will said with batch sagacious. i;m always missing them. love sagacious <3

Sunday, December 1, 2013

fitrah+cinta+kawin

assalamualaikum readers.,

malam ni actually zura xtau nak buat ape.then zura tengok tv.ade cite where the guy and the woman get married. tetibe zura terpikir agaknye bagaimanakah wedding zura nanti? siapakah jodoh zura nanti? adakah umur zura sepanjang itu? atau mungkin zura xkan merasa alam perkahwinan itu. i know it's still young for me to think about all these things. but i'm a girl, and every girl dream to have a great life with their partner,
Catatan Harian-Q: Kartun Muslimah imut

tapi law nak kawin kenalah ade pasangan betul x? yelah mcm mne nak kawin sorg2. haha. and sampai sekarang zura belum jumpe jodoh zura. harap2 jodoh zura tu jodoh yang mampu membimbing zura.

i never get hurt because of love. tu sbb zura xprnh cuba untuk masuk ke dunia cinta itu. i want the first love is my husband.

Jαtuh cintα itu fitrαh, ingin bercintα itu fitrαh, ingin dicintαi itu fitrαh..
Jikα fitrαh itu dibαwα dengαn αlirαn yαng betul, iα muliα.. jikα diαlir dengαn αlirαn yαng sαlαh, iα hinα

Jatuh Cinta

my new life

assalamualaikum...
dah lame rasenye zura x update blog ni., bkn sebab sibuk sgt pon. tp xde pape yang menarik pon nak share kat sini. ni la zura nk share.. kenape zura x update blog ni walaupon sura ade byk, byk, byk sgt masa.

sekarang ni zura dah sambung study, kat UTHM Pagoh. actually zura x sangka pon akn dpt sini., tp as what me tell to myself everyday, sume tu pasti ade hikmah. terima everything dengan reda n pasrah.

kehidupan kat pagoh ni 100% sangat la berbeza dengan masa kat PALAM dulu. mebi sbb bilangan pelajarnye x seramai mse kat sne dulu. tp the most different here is die punye suasana. kat sini xde place nak lepak2 mcm mse kt palam dulu. nak tgok wayang or bowling pon susah. life byk habis kt bilik je r. pastu kitorg stay in dorms. satu dorm ade 13-16 students. so mmg mcm2 ragam la boleh tgok. nak bising sgt pon xley sbb tkut ganggu org lain. even sau dorm tu ramai tp kitorg sume buat keje msing2.

look at the bright side, kat sini kelas sangat la dekat. zura boleh bgun kol 7.45 then g kelas seminit sblum  kelas. pastu bile petang kitorg xde kelas. so i always play badminton. caye x zura dah makin kurus.. hehe. 
pastu bilangan kitorg kt sini sikit sgt so, kitorg ley kenal hampir sume student and kitorg ley rapat. oleh sbb x de place nak melepak, zura selalu g library tok study., makin rajin gitu.. hahaha tp result still sekentut je..

tapi zura kat sini byk habiskn time sorg2. bukan zura x nak berkawan tp zura x jumpe mmber yg sekepale ngan zura. doakan la zura dapat teruskn pengajian kt sini sebaik mungkin