CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

FANS

Sunday, December 15, 2013

LUAHAN PERASAAN

assalamualaikum..

sebelum zura sambung tulis entry ni zura nak mohon maaf sangat2 kat sume. andai ada yang akan terasa dan ada yang terkecik hati.. zura minta maaf. zura cume nak luahkan ape yang zura pendam selama ni., zura dah x mampu tok tahan lagi. selama ni walaupun orang slalu cakap zura ganas, kasar, gangster, boyish..dll.., zura x pernah kesah, zura x kecik hati langsung. malah kadang2 tu zura bangga sbb at least zura xde la gedik and xde lah mudah dibuli. tapi bila zura dah besar zura dah jadi a bit sensitive. i'm not who i am before. i become softer. i can't handle a hard things like before.

zura nk cite sikit la pengalaman zura. harap2 readers lepas ni boleh amek iktibar dengan sume.

batch tms 01-06 : sekolah rendah, so sume x matang lagi. berkawan untuk suka2 just sebagai peneman supeye x rse keseorangan. i never cried because i don't know what the meaning of friends

batch sagacious 7-11 : sekolah menengah. dapat jumpa kawan yang bila susah senang sentiasa ada di sisi. tau bile kite sedih. peneman yang setia. tolong bila dalam kesusahan. walaupun masing-masing degil tapi bila ade masalah x pernah diabaikan. i never cried because i know i have met the right friends. we are crying and laughing together.

batch palam 1213 : asasi. setahun je pengalaman kat sini. mengenali kawan yang lebih mementingkan kekasih berbanding kawan. bentuklah janji macam mana pon mesti diingkar bila melibatkan kekasih. i'm crying at the end of sem 2 because i think i'm alone. and my friends were all think about their lovers only.

batch uthm pagoh jaya : baru satu sem kat sini., ade still ade satu lagi sem kt sini.., but this first sem is the hardest for me. i met friends that just getting close with me for benefits. kalau nak minta teman mesti kena ade balasan. such as blanje ke. kalau kadang2 tu mebi boleh la buat derk. tp law slalu mcm minta kaki je.., cari bila susah but diabaikan bila senang. jumpe member yang hanya tau menerima dan tidak pernah memberi. and this sem i almost cried twice.,  i don't know if i can hold this anymore.


so bila orang tanye kalau zura nak balik ke zaman dulu time bile zura pilih.., i sure 100% will said with batch sagacious. i;m always missing them. love sagacious <3

2 comments:

yaya smile

bersabarlah ye,,,
memang banyak cabaran di luar sana,,
yang penting kita mesti kuat dan tabahkan hati untuk melalui semua itu..
dan percaya bahawa ALLAH sentiasa bersama kita,,,

zue

thanks la yaya smile.., i'll keep thisin my mind

Post a Comment