CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

FANS

Saturday, March 1, 2014

awak-suka-saya-tak?


assalamualaikum

hai sume., sekarang ni dah start sem 2. rasenye sume orang dah start busy. kuatkan azam masing-masing insyaAllah semua akan berjalan mengikut yang diharapkan.

semalam zura hang out dengan member2. saje nak buat girl shopping tok sem 2 ni. then mase jalan-jaaln tu kitorg singgah kat satu kedai buku ni, which i don't remember the name. ntah kenape kaki ni stop kat bahgian novel. mata ni pulak sibuk mencari novel "awak suka saya tak?" zura tak tau pon cerita ni pasal ape and kawan-kawan zura pon xde yang pernah bace cite ni. actually, zura x minat pon bace novel ni. rasenye less than 10 je novel yang zura habis baca spnjang 20 tahun ni. tapi kenapa zura cari buku ni? why?

it's all because of him. dialah punca zura try cari buku ni. sampai sekarang zura xley lupa pasal zura, dia dan buku ni. but mase tu zura tak fikir ape pon. malah zura tak pikir pon yang zura akan cari buku tu lagi. i don't blame him. sebab die pon xtau pasal semua ni. kadang-kadang zura terpikir, die tak pernah ke nampak ape yang zura cuba buat tok die. zura try comfort die time di susah. zura try tok ade untuk die bila dia perlukan someone. tapi die tak sedar. i don't mean he didn't care, i just mean he think that necessary for best friends.

i know that love can't be force. but i still hoping ade ruang walaupun sikit untuk zura. zura cube nak tau same ade awak pernah tak terpikir pasal bende ni. some pernah bagitau zura kat dalam blog die; never say goodbye w hen U still want to try. Never give up when U can still take it & never say U don't love them when U can't let go..


i don't know what to do. i guess i just follow the path in front of me. until the day i can be happy with or without u

Sunday, December 15, 2013

LUAHAN PERASAAN

assalamualaikum..

sebelum zura sambung tulis entry ni zura nak mohon maaf sangat2 kat sume. andai ada yang akan terasa dan ada yang terkecik hati.. zura minta maaf. zura cume nak luahkan ape yang zura pendam selama ni., zura dah x mampu tok tahan lagi. selama ni walaupun orang slalu cakap zura ganas, kasar, gangster, boyish..dll.., zura x pernah kesah, zura x kecik hati langsung. malah kadang2 tu zura bangga sbb at least zura xde la gedik and xde lah mudah dibuli. tapi bila zura dah besar zura dah jadi a bit sensitive. i'm not who i am before. i become softer. i can't handle a hard things like before.

zura nk cite sikit la pengalaman zura. harap2 readers lepas ni boleh amek iktibar dengan sume.

batch tms 01-06 : sekolah rendah, so sume x matang lagi. berkawan untuk suka2 just sebagai peneman supeye x rse keseorangan. i never cried because i don't know what the meaning of friends

batch sagacious 7-11 : sekolah menengah. dapat jumpa kawan yang bila susah senang sentiasa ada di sisi. tau bile kite sedih. peneman yang setia. tolong bila dalam kesusahan. walaupun masing-masing degil tapi bila ade masalah x pernah diabaikan. i never cried because i know i have met the right friends. we are crying and laughing together.

batch palam 1213 : asasi. setahun je pengalaman kat sini. mengenali kawan yang lebih mementingkan kekasih berbanding kawan. bentuklah janji macam mana pon mesti diingkar bila melibatkan kekasih. i'm crying at the end of sem 2 because i think i'm alone. and my friends were all think about their lovers only.

batch uthm pagoh jaya : baru satu sem kat sini., ade still ade satu lagi sem kt sini.., but this first sem is the hardest for me. i met friends that just getting close with me for benefits. kalau nak minta teman mesti kena ade balasan. such as blanje ke. kalau kadang2 tu mebi boleh la buat derk. tp law slalu mcm minta kaki je.., cari bila susah but diabaikan bila senang. jumpe member yang hanya tau menerima dan tidak pernah memberi. and this sem i almost cried twice.,  i don't know if i can hold this anymore.


so bila orang tanye kalau zura nak balik ke zaman dulu time bile zura pilih.., i sure 100% will said with batch sagacious. i;m always missing them. love sagacious <3

Sunday, December 1, 2013

fitrah+cinta+kawin

assalamualaikum readers.,

malam ni actually zura xtau nak buat ape.then zura tengok tv.ade cite where the guy and the woman get married. tetibe zura terpikir agaknye bagaimanakah wedding zura nanti? siapakah jodoh zura nanti? adakah umur zura sepanjang itu? atau mungkin zura xkan merasa alam perkahwinan itu. i know it's still young for me to think about all these things. but i'm a girl, and every girl dream to have a great life with their partner,
Catatan Harian-Q: Kartun Muslimah imut

tapi law nak kawin kenalah ade pasangan betul x? yelah mcm mne nak kawin sorg2. haha. and sampai sekarang zura belum jumpe jodoh zura. harap2 jodoh zura tu jodoh yang mampu membimbing zura.

i never get hurt because of love. tu sbb zura xprnh cuba untuk masuk ke dunia cinta itu. i want the first love is my husband.

Jαtuh cintα itu fitrαh, ingin bercintα itu fitrαh, ingin dicintαi itu fitrαh..
Jikα fitrαh itu dibαwα dengαn αlirαn yαng betul, iα muliα.. jikα diαlir dengαn αlirαn yαng sαlαh, iα hinα

Jatuh Cinta