CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

FANS

Saturday, February 2, 2013

tips nak tau kalau seseorang tu suka kat kite

post kali ni agak merepek. baru-baru ni zura dikelilingi dengan kawan2 yang sedang angau, so ni base on my  observation la.,haha


  • orang tu akan balas text or call kita dengan cepat
    • benda ni paling senang nak nampak la. kalau every time kite text orang tu and die cepat je balas, kemungkinan die ade hati kat kite. tapi jangan perasan sgt, sebab mungki si dia tu balas awal sebab die bosan time tu.
  • si dia nak jumpa kita selalu. 
    • cube ajak die kluar or lepak2, kalau every time korang ajak die ok je, mebi die memang tengah syok kat korg. tapi kalau setakat skali due tu still tak di dikira la
  • sanggup buat apa je untuk korang
    • bile someone tu suka kt seseorang, gunung pun sanggup didaki, lautan pun sanggup diredah., pernah dengar ayat tu kan. tapi kalau korang dah tau die macam tu, jangan pulak korang amik kesempatan kat si die.
  • setiap kali korang berpisah, die akan toleh belakang untuk tengok korang.
    • usually kalau kite suke kat seseorang kita akan rasa nak tengok die slalu, cube korang test bende ni. lepas korang jumpe dengan si dia, time die bla tu, die ade x tengok korang, kalau ade, green light la tu. haha.
  • si dia slalu cakap pasal korang.
    • try tanye kawan2 yang slalu lepak, slalu x name korang si die sebut. berape kerap, kalau setiap saat die asik story pasal korg comferm la.., buat pe die nak story pasal orang yang die x syok kan? so pandai2 la pikir
ni sume base on observation zura la. zura pon x sure betol ke xsbebab zura pun xpernah rase benda ni. but dulu zura pernah cek sume bende ni kat sorg guy and yup die memang suke kat zura. bukan nak blagak or whatever. just nak share something. 

welcoming a new person into our family

start dari awal bulan 12 zura slalu balik rumah. kadang-kadang balik damansara, kadang-kadang balik batu pahat. sampai banyak sangat hw yang zura tak sempat buat. this few month hidup zura agak kalam kabut. kitorg satu family kena pindah rumah. at the same time kitorg semua having preparation for my brother's wedding. tapi pada zura berbaloi la. sebab semuanya berjalan dengan lancar.

alhamdulillah. 
everything went well and now zura dah dapat kaka ipar. orang nya sangat lawa dan comel. and my big family sume selesa ngan die. ngam la. selamat datang ke family kami ye kak zuraini. 
wedding angah agak besar-besaran la mebisebab die anak yang first kawin., majlis pertama kat rumah baru. yang datang tu lebih 1000 orang. nasib baik la Pak Atan sediakan makan lebih. 

ramai la yang datang wedding angah. uda siap bawakgf die, comel and friendly. x lame lagi dapat makan nasi minyak lagi la..hehe.. thanks gak kat kawan-kawan aku yang sudi hadir, even sekejap je buat tunjukmuka. tapi rase sedih juga la sebab kawan-kawan dari palam tak dapat datang. epecially noy. tapi x pe la. dah xde rezeki, nak buatcam ne. next time kalau zura yang kawin korang-korang semua kena datang. no excuses.., hahha *berangan kejap